top of page

Ervaringen kunnen lezen van clienten.

Leverreiniging : Een mevrouw, 30 jaar. "Naar aanleiding van een consult en scan  bij Natuurlijk Gezonder werd mij geadviseerd 

om een leverreiniging te doen. Mijn lever bleek overbelast te zijn en dit kon wellicht mijn extreme vermoeidheid en de pijn in mijn rug/bekken veroorzaken.  Ik kreeg van Hilde het leverreinigings protocol mee van dr. Moritz en diverse supplementen. Enigzins sceptisch ging ik er mee aan de slag. Onder het mom van "baat het niet dan schaadt het niet". De voorbereidingen duurt 6 dgn en de echte zuivering is op de 7e dag. Je volgt deze week een dieet zonder dierlijke producten. Dit lijkt misschien moeilijk maar het is goed te doen. Zeker als je weet wat het je uiteindelijk  zal opleveren.

 

Het resultaat van deze kuur is verbluffend in alle opzichten. De sporen in het toilet lieten duidelijk galstenen/leverstenen zien. (zeker bij de 2e reiniging!) Voor mij een bevestiging dat er ook echt een grote schoonmaak gehouden was. Tijdens de reiniging voelde ik ook dat er iets gebeurde in mijn leverstreek. Dit was niet onplezierig, je voelt als het ware wat erwten rollen. Maar het allerbelangrijkste van alles is dat ik een paar dagen na deze kuur van mijn pijnklachten af was en mijn vermoeidheid langzaam aan verdween. Ik heb deze kuur als zeer prettig ervaren en wil deze nu  preventief jaarlijks gaan doen.  Ook de consulten bij Natuurlijk Gezonder ervaar ik als zeer fijn. Hilde weet je goed te adviseren en is zeer betrokken." 

 

ADHD en diabetes:

Man, 37 jaar. Sinds 2009 is ADHD en diabetes bij mij geconstateerd en voor beide is medicatie voorgeschreven. De behandeling ADHD was met medicijnen was doeltreffend maar had als nadeel dat het vele bijwerkingen heeft. 

Begin januari 2013 ben ik in contact gekomen met Gezondheidscentrum Natuurlijk Gezonder. Naar aanleiding van bovenstaand klachten is toen een onderzoek gestart en zijn er diverse gebreken vastgesteld. Hierop is een behandeling met supplementen gestart. Dit bleek een enorm succes!

Na een behandeling van anderhalf jaar, elke 5-6 weken een consult, kon het traject succesvol worden afgesloten. De door de psycholoog geadviseerde medicatie tegen ADHD heb ik kunnen beëindigen. Onder invloed van supplementen zijn nu de ADHD symptomen en bijwerkingen diabetes volledig onder controle. 
Kortom: lichamelijk en geestelijk ben ik nu goed in balans. 

 

Een bericht via de mail in Juni 2014:

"Hilde, misschien herinner je mij nog als die mevrouw met 1 lekkend oog?

Je zei toen terloops; probeer eens stuifmeelkorrels 1 tl. per dag.

Heb het een week of twee ingenomen. Resultaat : weer een normaal oog.(alleen af en toe wat extra druk gevoel).

Was met deze klacht bij 2 oogartsen geweest, en stond binnen 10 minuten weer buiten niets aan te doen. Heb er zo'n 7 jaar mee gelopen.

Dus ben dankbaar en blij dat ik je toevallig ontmoette op de lezing bij De Boei te Zuidland."

 

Januari 2015 Knieproblemen- oesterpoeder en braces...operatie niet nodig:

Beste Hilde

Bij deze mijn verhaal over de knieen.

Toen ik 3 jaar geleden voor de eerste keer in het ziekenhuis kwam , na een jaar van veel pijn en pijnstillers en ik m,n werk niet meer kon doen,werd me door de Hr Roorda (ziekenhuis Dirksland)verteld dat een kijkoperatie noodzakelijk was in de rechterknie,daar had ik op dat moment de meeste pijn aan  .Er werd me gezegd doe maar rustig aan want de knie is versleten.

Na de kijkoperatie ben ik een paar maanden thuis geweest,ik had op dat moment nogal zwaar werk en in het buitenland en werd overgeplaatst op een ander baggerschip waar het voor mij iets makkelijker werd,na enige tijd ging mijn linkerknie ook dezelfde klachten vertonen,in het ziekenhuis kreeg ik in beide knieen tegelijkertijd een injectie,wat zeer pijnlijk was en eigenlijk geen enkel effect had.en er werd me verteld dat er geen andere mogelijk was dan 2 nieuwe knieen !!

Nu ontmoette ik op een verjaardag bij vrienden een Orthopedisch Chirurg uit het St Elizabeth ziekenhuis in Tilburg, die hoorde mijn verhaal aan en zei kom maar eens een keer langs,waarna ik de gemaakte onderzoeken in Dirksland (foto's/MRI scan)heb opgevraagd en dit is opgestuurd naar Tilburg.

Bij de eerste afspraak met de Hr de Waal-Malefijt werd me gelijk verteld dat het plaatsen van nieuwe knieen voor hem niet de oplossing was op dit moment gezien mijn leeftijd op dat moment (55) en het werk wat ik doe,en vroeg me of ik het met een brace wilde proberen,deze werd aangemeten door Livit en ben deze gaan gebruiken,ik merkte er in het begin niet veel van en kreeg na een half jaar zoveel last van m,n linkerknie dat ik weer m,n werk niet kon doen.

Weer een bezoek aan Tilburg gebracht en de Hr de Waal-Malefijt vroeg of ik ook voor de linkerknie zo'n zelfde brace zou willen gebruiken , ik had inmiddels al wel het gevoel dat er enige verbetering in het gebruik van m,n rechterknie zat,minder pijn en makkelijker lopen,de arts vertelde me ook dat dit nog wel even zou duren omdat die braces de benen in de juiste stand moeten brengen zodat het overgebleven stuk kraakbeen in de knieen weer gebruikt gaat worden, en hij vertelde dat als ik te veel pijn had hij iedere 3 maanden een injectie in mocht geven,dat heeft hij toen in 1 knie gedaan (rechts)en dat gaf gelijk verbetering.

Al met al ben ik vele maanden bij elkaar thuis geweest en ben het toch weer gaan proberen op m,n werk en merkte dat het steeds beter ging, nu maak ik nogal lange dagen en 6 weken achter elkaar zonder 1 dag rust ,en dan weer 6 weken thuis.Toch merkte ik dat ik wat pijn kreeg als ik s ávonds m,n braces uit deed , toen vertelde m,n vrouw me dat er in de krant een advertentie stond over een proef met oesterpoeder,nu ben ik dat gaan gebruiken en merk toch dat het helpt ,ook het volhouden van het dragen van de braces werkt hier aan mee.

Dus zolang ik het zo kan redden wacht ik met een knieoperatie ,we zijn inmiddels 3 jaar verder en heb er hoop op dat ik nog wel enkele jaren zo verder kan.

 

September 2015 Afvallen, 13 jaar

 

Hoi Hilde,

Ik ben zo blij dat ik eindelijk iemand heb gevonden die mij kan helpen met afvallen. Ik ben 13 jaar en sport 3x per week (Hockey).

Ik ben al bij 2 dietistes geweest en een voedingsdeskundige. En niets heeft me geholpen. Ik kwam bij de Osteopaat in Hellevoetsluis en die verwees mij naar jou. Ik ben toen een ontgiftingskuur gaan volgen en viel 1,7 kilo af in een week, door mijn voeding aan te passen. Zonder shakes! En nu leer je me hoe ik kan blijven afvallen en daarna op gewicht kan blijven.

Eerst ging je kijken naar de oorzaak, en die vonden we. De osteopaat zei ook al dat er iets met mijn lever was. En jouw scan zag dat ook. Ik ben zo blij dat het eindelijk lukt. Ik sta nu vaak ook zelf in de keuken dingen uit te proberen en klaar te maken en doe ook sommige boodschappen zelf.

 

 

bottom of page