top of page

Colonhydrotherapeut/ Detoxtherapie

 

Ik ben Hilde Tanis. Sinds 1998 A-Verpleegkundige en heb jaren gewerkt met klysma's, literlavementen, etc... Veel mensen met darmklachten konden weer opgelucht ademhalen, want het kan je hele leven gaan beheersen als je niet normaal naar het toilet kunt gaan.

In mijn praktijk als orthomoleculair Therapeut valt het op dat  mensen zeer regelmatig van de huisarts jarenlang laxeermiddelen voorgeschreven krijgen. Wat ook opvallend was dat dat op den duur ook niet meer voldoende hielp en er steeds meer hulpmiddelen nodig waren om de stoelgang "normaal" te houden. In mijn ervaring worden mensen dus afhankelijk van deze middelen ipv dat deze middelen de gezonde funktie van de darmen teruggeven. Ik ben dus erg enthousiast over deze methode om de darmen schoon te maken en de peristaltiek te herstellen.

 

Tijdens mijn afstudeer opdracht in 2009 ben ik klysmas op een, voor mij, geheel nieuwe manier tegengekomen... Een vriendin kreeg galsteenkolieken en moest geopereerd worden. Toen ik ging zoeken in de literatuur van mijn opleiding kon ik er niets over vinden. Daarom ben ik verder gaan zoeken en vond de leverreinigingkuur van dr Andreas Moritz, waarin beschreven stond hoe je galstenen pijnloos en op een natuurlijke manier uit de galblaas kon verwijderen. Ik heb deze kuur tegen het licht van van mijn orthomoleculaire achtergrond gehouden en dat sloot naadloos aan bij de kennis die ik al had van het lichaam. Mijn vriendin bleek vervolgens bereid om haar operatie uit te stellen en eerst dit te proberen. Dit was een dieet van een week, gecombineerd met darmspoelingen aan het eind wanneer de galstenen eruit kwamen. Bij sommige mensen zijn die galstenen naar een laboratorium opgestuurd en bleken er zelfs oude narcose medicijnen in te zitten van meer dan 10 jaar geleden! Het mooie voor mijn vriendin is dat ze die operatie niet meer nodig gehad heeft....Daarbij was mijn interesse voor colonhydrotherapie en zijn waardevolle therapeutische effecten gewekt!

 

Een aantal complementaire behandelklinieken, gespecialiseerd in kanker, gebruiken ook standaard colonhydrotherapie als reinigingsmethode en zo is er nog zo veel meer te vertellen over de effecten van colonhydrotherapie. We hopen dan ook dat er meer onderzoek naar de effecten hiervan gedaan zullen worden door de universiteiten. Maar die gaan alleen iets onderzoeken wanneer er meer bekendhied over is dat dit ook interresant kan zijn als onderdeel van de behandeling van bijv. kanker. Dus zo is het van belang om meer bekendheid te bieden aan de effecten van deze therapie. Lastige is dat dit voor veel mensen toch een onderwerp is waar je minder snel over begint.

 

Bij welke klachten kan Colonhydrotherapie uitkomst bieden?

De behandeling is heel vriendelijk, hygienisch,  pijnloos en met veel respect voor privacy. Deze kan uitkomst bieden bij : Te veel afvalstoffen, of gewoon even lekker detoxen! Maar natuurlijk ook bij buikpijn, vermoeidheid, obstipatie, stress, migraine, lusteloosheid, nervositeit, impotentie, lage rugpijnen, pijnlijke menstruatie, slechte adem, allergieën, opgeblazen gevoel, huidklachten, acne, pukkels, huiduitslag/eczeem, psoriasis, spoel – en lintwormen, overdreven transpiratie, nierziekten, zwaarlijvigheid, slecht riekende menstruatie, fluor albus (witte vloed), leverkwalen, libidoverlies, spataderen, slapeloosheid, galproblemen, reuma, kanker etc..

 

Grappig is dat juist steeds meer ziekenhuizen opnieuw gaan werken met Colonhydrotherapie voor darmonderzoeken en operaties omdat dat veel grondiger reinigt dan een klysma. 

 

Voor meer info over colonhydrotherapie kijkt u bij het kopje "behandelingen".

Vanuit uw aanvullende verzekering komt u in aanmerking voor vergoedingen vanwege mijn accreditatie bij de VBAG. Vraag zelf even na welke vergoeding u krijgt!

Hilde Tanis colonhydrotherapie

Met Colonhydrotherapie traint u de peristaltiek van de darm, zodat hij weer op een gezonde manier zijn funktie gaat uitoefenen. Tevens reinigen we zo het lichaam omdat de dikke darm ook veel afvalstoffen (her)opneemt als de passage minder snel verloopt dan wenselijk. Door te spoelen voorkomen we de opname van die afvalstoffen.

 

Colonhydrotherapie is een waardevolle therapie, met snelle resultaten bij darmklachten, lage rugklachten, ontgiftingsprocessen zoals leverreiniging of detoxkuren.

 

 

U kunt ook direct appen voor een afspraak

op 06-19008300

Verwerking van vertrouwelijke informatie:

De beginfase van de behandeling wordt gekenmerkt door het verzamelen van informatie, benodigd voor de behandeling, de vorming van vertrouwen en de ontwikkeling van het therapeutische contact.

De informatie bestaat uit dat wat u zelf aan ons doorgeeft en de uitsalg van de EIS scan en scanning met de Asyra of, na overleg met u, aanvraag voor laboratorium onderzoek of dat wat door derden wordt verstrekt. Het kan zijn dat wij u ook vragen om vragenlijsten in te vullen.

Al uw gegevens worden door ons 15 jaar bewaard. Dit is de wettelijke termijn. Uw eigen behandelaar en de administrateur van de praktijk zijn de enigen die hebben toegang tot uw dossier. In uw dossier zijn behalve eventuele correspondentie, het behandelplan en de evaluaties ook de aantekeningen van de behandelaar opgenomen. U hebt recht van inzage in uw dossier.
 

bottom of page