top of page

Dorn Breuss Therapie Introductie

De Dorn Breuss methode is een manuele behandeling waarmee vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van ruggenwervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld kunnen worden. Rugpijn en Nekklachten verdwijnen op een eenvoudige, zachte en snelle manier.

 

 

dorn-methode.gif

Dorn: de zachte ruggenwervel- & gewrichtcorrectiemethode

Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende heilpraktiker methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. De Dorn methode werkt zonder medicijnen.

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn effectief opgelost worden.

Doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dorn therapie een zachte effectieve behandeling. Dorn therapie is daarom ook zeer geschikt voor mensen die niet (de vaak pijnlijke weg) naar de “kraker” willen bewandelen. Dorn therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.

Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, verdwijnen.

Hoe gaan we te werk? Lees verder,..  

Wanneer Dorn Breuss Therapie?

 

Bij SI-gewrichtsklachten, schouderklachten, kifose beenlengteverschil, bekkenscheefstand, lage rugpijnen, nekklachten en hoofdpijn, scoliose, lordose, overige rug(pijn)klachten. Maar ook bij diverse klachten die (in)direct een relatie hebben met de ruggenwervelkolom zoals darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid, etc.

 

Stap 2: SI-gewricht controleren en corrigeren

Het SI-gewricht wordt gecontroleerd op “vast”zitten aan 1 of beide kanten.

Plaats van het si-gewricht in het lichaam: Het sacro-iliacaal gewricht zit in het bekken tussen het heiligbeen aan het einde van de wervelkolom en de darmbeenderen in het bekken. De 2 sacro-iliacale gewrichten verbinden het heiligbeen met de 2 darmbeenderen.

Stap 3: Heupgewricht/ Heupen controleren en corrigeren

De heupen kunnen op verschillende manieren ongelijk of scheef staan. De ene heup kan meer naar voren wijzen dan de andere en/of een heup kan hoger staan.

Stap 4: Ruggenwervels controleren en corrigeren

Stap 5: Nekwervels controleren en corrigeren

Stap 6: Schoudergewrichten, elleboog, pols en vingergewrichtjes controleren en corrigeren

Breuss Massage

Meestal vindt na de correctie een afsluitende breuss massage plaats, waarbij de hele rug behandeld word. In een aantal gevallen wordt de breuss massage voor de ruggenwervelcorrectie gedaan om de correctie gemakkelijker te laten verlopen bij pijn en een te gespannen rug en rugspieren.

Dorn Breuss Therapie stap voor stap

Stap 1: Beenlengteverschil corrigeren

Beenlengte verschil komt bij veel mensen, er is teveel ruimte in het heupgewricht, kniegewricht of enkelgewricht. Dit functionele beenlengteverschil komt vaak door overbelasting, verkeerd of te lang zitten in de auto of lange tijd met de benen over elkaar zitten. Het langere been is daarbij iets uit de kom waardoor het bekken scheef kan gaan staan, heupen gaan torderen en wervels in de ruggengraat kunnen uit hun normale rechte positie worden gedrukt.

Deze correctie methode – een zelf hulp techniek – kan men na en tussen de behandelingen door ook thuis doen. Wanneer het beenlengte verschil veroorzaakt wordt door een anatomisch verschil, dus het bot van het ene been is langer dan dat van het andere been dan dient u een zooltje in de schoen van uw kortste been te leggen of een hakje te laten plaatsen onder de schoen om dit verschil op te kunnen heffen. Dit laatste geldt ook in geval van een operatie waarbij het ene been korter is geworden.

gevolgen_beenlengteverschil_dorn_therapi

Tarieven Dorntherapie:


Een eerste consult kost €100,00. Dit consult omvat een intake, onderzoek en behandeling.
Een vervolgconsult voor 30 minuten kost 60,00, een uur kost eveneens €100,00

Gereserveerde tijd voor een behandeling, welke niet tenminste 48 uur van tevoren is afgezegd, kan in rekening worden gebracht.

Aan het eind van de week worden alle facturen opgemaakt en naar u gemaild. U kunt direct na de behandeling pinnen.

bottom of page